nieuws

DSM schept ruimte voor verbreding A2

bouwbreed

DSM claimt niet langer het natuurgebied Graetheide tussen Born en Geleen voor de uitbreiding van het chemisch concern. Daardoor schept DSM ruimte voor de structurele verbreding van de A2 tussen Maasbracht en Geleen. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring van DSM, de Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen.

DSM claimt niet langer het natuurgebied Graetheide tussen Born en Geleen voor de uitbreiding van het chemisch concern. Daardoor schept DSM ruimte voor de structurele verbreding van de A2 tussen Maasbracht en Geleen. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring van DSM, de Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen.
DSM laat weten alle activiteiten ook in de toekomst te concentreren op industrieterrein Chemelot bij Geleen, waar nu ook de hoofdvestiging van het bedrijf ligt. De Provincie Limburg, Rijkswaterstaat Limburg en de gemeente Sittard-Geleen gaan, samen met alle betrokken partijen, een integrale ontwikkelingsvisie opstellen voor het gebied waar de A2 moet worden verbreed. Doel is de versnelde aanleg van die verbreding.
Gestreefd wordt naar realisatie van deze verbreding in uiterlijk 2013. Een deel van het project loopt door het natuurgebied Graetheide, dat nu dus niet langer op slot is.
Om Graetheide is decennialang gevochten tussen de chemiereus en natuurbeschermers, die het gebied wilden behouden. Met de natuurjongens is afgesproken dat voor het gebied een goede balans tussen natuur, landschap, wonen, bereikbaarheid, logistiek en economische ontwikkelingen wordt ontwikkeld. De discussie over de ontwerp-gebiedsvisie vindt naar verwachting in het najaar van 2007 plaats.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels