nieuws

Deense investeringen in renovatie en bouw ziekenhuizen 7,5 miljard euro

bouwbreed

Investeringen in renovatie en bouw van nieuwe ziekenhuizen vergen in de periode 2008-2017 in Denemarken een kleine 7,5 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van de regionale overheden, die in het bedoelde land de verantwoordelijkheid dragen voor het openbare ziekenhuiswezen. Volgens het plan is het aandeel van nieuwbouw binnen het totaalbedrag 5,7 miljard. Met de inzet wordt de kwaliteit van de ziekenhuizen flink opgekrikt. Einddoel is een ziekenhuisstelsel ‘waar iedereen trots op kan zijn en waarin wordt ‘gefocust op de individuele patiënt’.

Investeringen in renovatie en bouw van nieuwe ziekenhuizen vergen in de periode 2008-2017 in Denemarken een kleine 7,5 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van de regionale overheden, die in het bedoelde land de verantwoordelijkheid dragen voor het openbare ziekenhuiswezen. Volgens het plan is het aandeel van nieuwbouw binnen het totaalbedrag 5,7 miljard. Met de inzet wordt de kwaliteit van de ziekenhuizen flink opgekrikt. Einddoel is een ziekenhuisstelsel ‘waar iedereen trots op kan zijn en waarin wordt ‘gefocust op de individuele patiënt’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels