nieuws

Cultuurplein

bouwbreed

Aannemersbedrijf Roseboom uit Ede is bezig met het afgraven van de grond op het terrein van de Hollandia Wolfabriek in Veenendaal. Onderdelen van het complex worden bewaard en gerestaureerd, de rest van de fabriek is gesloopt. De werkzaamheden maken deel uit van het project Brouwerspoort. Dit voorziet in de inrichting van een ‘cultuurplein’, waar onder meer de muziekschool, een museum, een bioscoop en de openbare bibliotheek een plek krijgen. Daarnaast komen er 500 stadswoningen, ondergrondse parkeervoorzieningen en bedrijfsruimten. Verder is er in het project 4.000 vierkante meter winkeloppervlak ingeruimd. BAM voert het project Brouwerspoort uit.

Aannemersbedrijf Roseboom uit Ede is bezig met het afgraven van de grond op het terrein van de Hollandia Wolfabriek in Veenendaal. Onderdelen van het complex worden bewaard en gerestaureerd, de rest van de fabriek is gesloopt. De werkzaamheden maken deel uit van het project Brouwerspoort. Dit voorziet in de inrichting van een ‘cultuurplein’, waar onder meer de muziekschool, een museum, een bioscoop en de openbare bibliotheek een plek krijgen. Daarnaast komen er 500 stadswoningen, ondergrondse parkeervoorzieningen en bedrijfsruimten. Verder is er in het project 4.000 vierkante meter winkeloppervlak ingeruimd. BAM voert het project Brouwerspoort uit.

Reageer op dit artikel