nieuws

Corporatie Wonen Weert bouwt te weinig

bouwbreed Premium

Corporatie Wonen Weert en voorganger Balans hebben tussen 2003 en 2006 te weinig woningen gebouwd. Dat blijkt uit een rapport van de Stuurgroep Experiment Volkshuisvesting. De corporatie had zichzelf ten doel gesteld in die periode 236 zorgwoningen en 235 huurwoningen in Weert te bouwen. Uiteindelijk is er niet een zorgwoning verrezen en bleef het aantal huurwoningen op 36 steken. Het aantal betaalbare huurwoningen in Weert is door sloop en verkoop fors geslonken. Intussen is het vermogen van de corporatie zo groot geworden, dat er geld zat is voor nieuwe investeringen.

Corporatie Wonen Weert en voorganger Balans hebben tussen 2003 en 2006 te weinig woningen gebouwd. Dat blijkt uit een rapport van de Stuurgroep Experiment Volkshuisvesting. De corporatie had zichzelf ten doel gesteld in die periode 236 zorgwoningen en 235 huurwoningen in Weert te bouwen. Uiteindelijk is er niet een zorgwoning verrezen en bleef het aantal huurwoningen op 36 steken. Het aantal betaalbare huurwoningen in Weert is door sloop en verkoop fors geslonken. Intussen is het vermogen van de corporatie zo groot geworden, dat er geld zat is voor nieuwe investeringen.

Reageer op dit artikel