nieuws

Bouw toont lichte scepsis over Jaar van de Techniek

bouwbreed Premium

De bouw heeft zich als een van de weinige technische branches nog niet officieel aangesloten bij het Jaar van de Techniek, het initiatief van bedrijfsleven en onderwijs om meer jongeren te interesseren voor een carrière in de techniek.Vertegenwoordigd door Fundeon zit de sector wel in de programmaraad, maar brancheorganisatie Bouwend Nederland ontbreekt als betalende partner. Belangrijkste reden is dat de diverse partijen in de bouw samen al bezig zijn met plannen om de instroom van personeel te bevorderen, laat woordvoerder Ed Zeelt van Fundeon weten. “Op de Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni begint bovendien een bouwbrede campagne. Op de bouwplaatsen die deze dag open zijn, worden jongerenmagazines uitgedeeld. Vanaf september volgen meer activiteiten.”

Het lijkt Zeelt op zich prima om de bestaande op de techniek gerichte campagnes in het teken van het Jaar van de Techniek te stellen. “Wij willen ook zeker meedenken. Maar enige scepsis leeft bij ons wel. Het is een van de vele plannen die momenteel worden gelanceerd en ik vind het iets te makkelijk om te zeggen: we zetten er een koepel over en dan zijn alle activiteiten ineens wél effectief.”
Zeelt voegt daaraan toe dat het met de effectiviteit van de huidige activiteiten van de bedrijven, gericht op de promotie van de technische sector, wel goed zit. “Die worden immers afzonderlijk ook geëvalueerd.” Dat het belangrijk is om aandacht voor de techniek te vragen, staat volgens Zeelt vast. “Maar we gaan er nog eens over praten of we aan deze vorm mee gaan doen en betalen.”

Reageer op dit artikel