nieuws

Bouw museum Den Bosch veel duurder dan eerst berekend

bouwbreed

De bouw van het Stedelijk Museum in het Museumkwartier in Den Bosch gaat fors hoger uitvallen dan eerder is voorzien. Het gemeentebestuur heeft ruim 2 miljoen euro extra uitgetrokken om de plannen te realiseren.

Het leeuwendeel van het bedrag, 1,6 miljoen euro, is nodig om de hogere investerings- en exploitatiekosten te dekken. De overige 5 ton is bestemd om de entree van het museum te verbeteren. Daarnaast zijn er aanpassingen nodig om twee monumentale bomen in de museumtuin te kunnen behouden (180.000 euro).
Het gebouw wordt met enkele meters versmald om de wortels en de kruinen van de bomen niet aan te tasten. Verder komen er op de derde (bovenste) verdieping van het museum vijf lichtkoepels, die door de sterkere inval van het daglicht de tentoonstellingen beter tot hun recht moeten doen komen.

Gezamenlijk

Het Museumkwartier biedt eveneens onderdak aan het Noordbrabants museum. De totale kosten van het Noordbrabants museum en het Stedelijk bedragen zo’n 27 miljoen euro, waarvan 13,3 miljoen euro is uitgetrokken voor het Bossche museum. De kosten worden gezamenlijk verdeeld onder de provincie Noord-Brabant en de gemeente. Ontwerper van de musea is architectenbureau Henket & Partners uit Esch. De nieuwbouw wordt naar verwachting rond 2011 opgeleverd.

Reageer op dit artikel