nieuws

Bijbaan op niveau bij mogelijk toekomstige werkgever

bouwbreed

Geen bijbaantje als vakkenvuller in de supermarkt, maar als werkvoorbereider of tekenaar bij een mogelijk toekomstige werkgever.

Scope Consultants biedt studenten van technische opleidingen de mogelijkheid in hun vrije tijd alvast de sfeer te proeven bij een bedrijf in de sector waar de student na het afstuderen terechtkomt. En het levert nog geld op ook.
Want de studenten die in het kader van het programma Studerend Werken een bijbaan vinden bij een aannemer, ingenieursbureau of overheid, komen in dienst van Scope Consultants en krijgen dan ook een volwaardig salaris, legt Frans van Eekeren van het detacheringsbureau uit. “Dat levert natuurlijk een stuk meer op dan een baantje bij de supermarkt. Bovendien krijgen de studenten de kans om zich alvast te oriënteren op de arbeidsmarkt.”
Studerend Werken is het nieuwste programma in het assortiment van het bureau, dat verder onder meer bemiddelt bij traineeships voor talentvolle afgestudeerde technici. Het is bedoeld voor hbo-studenten bouwkunde, civiele techniek, werktuigbouwkunde en elektrotechniek, die hun propedeuse behaald hebben.
“Studenten hebben veel vrije dagen. Die tijd kunnen ze hiermee alvast nuttig besteden. Ook kunnen ze regelen dat ze een bepaalde opdracht als stage kunnen gebruiken.” Als zowel het bedrijf als de student tevreden is, kan het bedrijf besluiten de student in dienst te nemen na het afstuderen. Hier gaat meestal een assessment aan vooraf. Drie studenten hebben nu een bijbaan via Scope. “Maar we zijn pas in januari met dit programma begonnen, dus dat worden er echt wel meer”, verzekert Van Eekeren. Hij heeft inmiddels contacten met alle hogescholen en de universiteiten van Delft en Twente. Werkgevers hebben als voordeel dat ze via internet inzage kunnen krijgen in de dossiers van alle studenten die bij Scope zijn ingeschreven.

Reageer op dit artikel