nieuws

Beplating Campus Maastricht nog steeds probleem

bouwbreed Premium

De gemeente Maastricht en woningbouwcorporatie Servatius Wonen & Vastgoed liggen met elkaar in de clinch over het te gebruiken beplatingsmateriaal bij de bouw van de campus in Randwyck-Noord. Dat hebben de twee partijen gisteren bekendgemaakt.

Het college van B en W heeft inmiddels wel het groene licht gegeven voor de bouw van het complex, zo zei wethouder Luc Winants (stadsontwikkeling). Maar in het plan worden de gevels van de campus voorzien van koperen beplating. Dat wil het college niet, omdat de gemeente het gebruik van zware metalen sowieso tot 2010 te verbieden.
Servatius wil echter toch koperen beplatingsmateriaal gebruiken. De twee partijen gaven gisteren aan dat op grond van juridische procedures de kans aanwezig is dat de realisatie van de campus forse vertraging op kan lopen. “Daarom is in overleg besloten om een uitspraak over het gebruik van koper te bereiken via bindende advisering”, aldus de twee partijen. Een uitspraak wordt voor 1 augustus verwacht.
Het kabinet gaf corporatie Servatius december vorig jaar toestemming voor de bouw van een studentencampus met kantoren, een sporthal en commerciële ruimten in Maastricht. Minister Vogelaar (wonen) kwam daarmee terug op een verbod van haar voorgangster, Sybilla Dekker. Die keurde het plan in september af, omdat ze de bouw van een sporthal en kantoren niet vond thuishoren bij een corporatie.
De bouw van de 546 studentenwoningen, de sporthal en de 8500 vierkante meter kantoorruimte gaat 130 miljoen euro kosten.

Reageer op dit artikel