nieuws

BAM legt met Van Oord haven aan in Engeland

bouwbreed

Bouwconcern BAM heeft samen met branchegenoot Van Oord een contract in de wacht gesleept voor de aanleg van een haven in Great Yarmouth, aan de oostkust van Engeland, zo maakte het bedrijf gisteren bekend.

Bouwconcern BAM heeft samen met branchegenoot Van Oord een contract in de wacht gesleept voor de aanleg van een haven in Great Yarmouth, aan de oostkust van Engeland, zo maakte het bedrijf gisteren bekend.
Het contract heeft een totale waarde van 75 miljoen euro. Hoeveel daarvan voor BAM is, is niet bekendgemaakt. De onderneming werkt samen met baggeraar Van Oord aan de aanleg van twee golfbrekers met een totale lengte van 1400 meter. Daarvoor zal 850.000 ton steen worden geïmporteerd.
Ook zal zo’n 1,6 miljoen kubieke meter zand worden gebaggerd en hergebruikt voor de aanleg van 17,6 hectare toekomstig havengebied. Verder wordt er een kademuur, een afmeervoorziening en nieuw havengebied aangelegd. Het project is naar schatting binnen twee jaar voltooid.

Reageer op dit artikel