nieuws

AM versterkt positie door overname IPMMC Vastgoed

bouwbreed

Ontwikkelaar AM gaat zijn positie in commercieel vastgoed versterken met de overname van IPMMC Vastgoed. Beide partijen hebben inmiddels een intentieovereenkomst ondertekend.

IPMMC Vastgoed is een onafhankelijke gespecialiseerde vastgoed­onderneming die zich bezighoudt met ontwikkeling, consultancy en management van complexe vastgoedprojecten. Het Utrechtse bedrijf heeft een portefeuille voor de ontwikkeling van zo’n 550.000 vierkante meter commercieel vastgoed. Voor het grootste deel gaat het om projecten voor het bedrijfsleven zoals de ontwikkeling van hoofdkantoren, winkelcentra en parkeergarages.
De overname van het bedrijf betekent volgens AM uitvoering van de groeistrategie als full service gebiedsontwikkelaar. Zo breidt AM hiermee strategische grondposities uit. Ook betekent de inbreng van IPMMC versterking van de conceptuele benadering.
De directie van IPMMC Vastgoed blijft de komende jaren zitten. Bij de onderneming zijn 45 mensen werkzaam. In de overname zullen ook IPMMC Consult, Concepts en 2Build, de interim manager voor de vastgoedsector worden betrokken. De omzetbijdrage exclusief projectontwikkeling zal dit jaar zo’n 10 miljoen euro bedragen. Het accent zal in 2007 nog liggen bij advisering en projectmanagement voor derden en nog op beperkte schaal in de projectontwikkeling. De bijdrage uit ontwikkelingsactiviteiten zal de komende jaren sterk toenemen, zo verwacht AM. De winstbijdrage zal dit jaar echter nog bescheiden zijn. Partijen verwachten voor de zomer definitieve overeenstemming te bereiken.

Reageer op dit artikel