nieuws

3D-gezichtsscanner wint productaward

bouwbreed

De driedimensionale gezichtsscanner van het Zwitserse bedrijf A4 Vision heeft de Safety & Security Award 2007 in de categorie producten gewonnen. De prijs is verleend in het kader van de gelijknamige vakbeurs, vorige week in Amsterdam.

De driedimensionale gezichtsscanner van het Zwitserse bedrijf A4 Vision heeft de Safety & Security Award 2007 in de categorie producten gewonnen. De prijs is verleend in het kader van de gelijknamige vakbeurs, vorige week in Amsterdam.
De 3D-gezichtsscanner kan door middel van infrarood licht een opname van iemands gezicht maken, tot op één meter afstand. Het innovatieve zit hem in de driedimensionale informatie van het gezicht, compleet met de structuur. Dit in tegenstelling tot de tweedimensionale opname (foto’s, videobeelden), die ook nog eens gevoelig is voor veranderende lichtomstandigheden en hoeken.
Van de 3D-scanner is ook een desktopversie beschikbaar voor een betrouwbare computer login. Het systeem is met name geschikt voor de toegangscontrole van gebouwen waar een maximale identificatie nodig is, zoals banken, overheidsinstellingen en vliegvelden.
Volgens de Nederlandse importeur ADI-Gardiner uit Sliedrecht zijn er wereldwijd verschillende ontwikkelingen gaande op dit gebied, maar de camera van A4 Vision is de eerste in zijn soort. Volgens de jury van de award ligt er een grote toekomst voor de 3D-technologie in het versch iet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels