nieuws

Ziekenhuizen: toch niet Europees aanbesteden

bouwbreed

Op 1 juni zal de Hoge Raad uitspraak doen in het beroep van het Amphia-ziekenhuis over Europees aanbesteden. Als de raad, zoals gebruikelijk, de conclusie van de advocaat-generaal overneemt, hoeft het ziekenhuis toch niet Europees aan te besteden. Eerder bepaalde het Gerechtshof in Den Bosch, dat het ziekenhuis een publiekrechtelijke instelling is, en daarom wel Europees zou moeten aanbesteden.

Op 1 juni zal de Hoge Raad uitspraak doen in het beroep van het Amphia-ziekenhuis over Europees aanbesteden. Als de raad, zoals gebruikelijk, de conclusie van de advocaat-generaal overneemt, hoeft het ziekenhuis toch niet Europees aan te besteden. Eerder bepaalde het Gerechtshof in Den Bosch, dat het ziekenhuis een publiekrechtelijke instelling is, en daarom wel Europees zou moeten aanbesteden.
Zie verder pagina 9.

Reageer op dit artikel