nieuws

Wolvega studeert op bouw twee woontorens

bouwbreed

Projectontwikkelaar Campanile Projectontwikkeling uit Heerhugowaard en de gemeente Weststellingwerf hebben architect Cees Dam twee woontorens voor Wolvega laten ontwerpen.

Projectontwikkelaar Campanile Projectontwikkeling uit Heerhugowaard en de gemeente Weststellingwerf hebben architect Cees Dam twee woontorens voor Wolvega laten ontwerpen.
Dam liet zich voor het ontwerp, dat op de bollende zeilen van een zeilboot lijkt, inspireren door de provincie Friesland. De woontorens bestaan uit acht woonlagen en zijn 25 meter hoog. Elk gebouw heeft vijftien appartementen, een parkeergarage en grand-café.
De ontwikkelaar biedt aanvullende diensten. Daarnaast zijn voorzieningen voor zorg mogelijk. Toch is het geen seniorencomplex. De werkzaamheden, die eind dit jaar beginnen, moeten nog worden aanbesteed. De kosten van het project zijn nog niet bekend.

Reageer op dit artikel