nieuws

Weer kort geding in gronddealaffaire

bouwbreed Premium

Ontwikkelingsbedrijf Californië BV spant komende maandag een kort geding aan tegen makelaar Marcel Dielissen. Het bedrijf eist rectificatie door de makelaar van diens beweringen rond list, bedrog, corruptie en valsheid in geschrifte rond een gronddeal in Grubbenvorst, waarbij Californië BV betrokken was.

Ontwikkelingsbedrijf Californië BV spant komende maandag een kort geding aan tegen makelaar Marcel Dielissen. Het bedrijf eist rectificatie door de makelaar van diens beweringen rond list, bedrog, corruptie en valsheid in geschrifte rond een gronddeal in Grubbenvorst, waarbij Californië BV betrokken was.
Dat heeft advocaat Jan Zanders van Californië BV gisteren gezegd. Californië BV wil een nieuw kassengebied ontwikkelen tussen Venlo en Horst. In dat gebied speelt de gronddeal rond een boerderij.
Het is het tweede kort geding tegen Dielissen. Het eerste was vorige week aangespannen door de provincie Limburg. Daarbij is afgesproken dat de makelaar zich voortaan zou onthouden van uitlatingen rond de gronddeal en betrokkenheid van de provincie daarbij, hangende een feitenonderzoek door justitie.
Californië BV eist 25.000 euro voor iedere keer dat de makelaar zijn beschuldigingen voortaan uit.
Dielissen maakte in het geheim geluidsopnames van onderhandelingen die hij voerde over de verkoop van grond in het kassengebied. Daarop is ook te horen hoe directeur Paul Jansen van Californië BV dreigt de bestemming van gronden aan te passen als Dielissen niet wil verkopen. Daardoor zou de grond fors in waarde dalen.
Jansen heeft inmiddels toegegeven dat diens uitlatingen ‘dom en onhandig’ waren. Toch eist Zanders rectificatie omdat Jansens opmerking de gedane beschuldigingen niet zou rechtvaardigen

Reageer op dit artikel