nieuws

Verzinkbare Microverdeler zwaar te belasten

bouwbreed

Jacs.Koopman uit Wijk bij Duurstede brengt een nieuwe serie verzinkbare vloercontactdozen. Deze Microverdelers zijn aluminium zuilen met ingebouwde contactdozen, die volledig kunnen worden opgenomen in de vloer of de grond.

Op het moment dat iemand elektriciteit nodig heeft is de zuil simpelweg met behulp van een inbussleutel omhoog te draaien. In deze hoge stand zijn ruim boven de grond dan meteen drie contactdozen beschikbaar.
De verzinkbare zuil is zowel in de bovenste als in de onderste stand afgedicht tegen vocht en vuil. Het oppervlak van de zuil is in de gesloten situatie volkomen vlak en gemakkelijk overrijdbaar, zelf door de zwaarste vrachtwagen.
Het voordeel van de constructie van de contactdozen is dat ze niet voor iedereen bereikbaar zijn. Dat maakt ze met name geschikt voor gebruik op locaties waar hoge eisen gelden ten aanzien van veiligheid en vandaalbestendigheid, zoals bedrijfsterreinen, fabriekshallen, garages, havens, markten en andere openbare ruimtes.
Vrijwel alle onderdelen van de contactdoos zijn uitgevoerd in blank aluminium. Daardoor zijn ze in hoge mate zout- en zeewaterbestendig. De bovenzijde kan naar wens worden afgewerkt met een kunststof coating in een willekeurige RAL-kleur.
In elke zuil zijn drie contactdozen ondergebracht. Er zijn twee modellen beschikbaar, voor binnen- en voor buitengebruik.
Het binnenmodel heeft een inbouwdiepte van 118 millimeter en is tot een hoogte van 70 millimeter op te schroeven. Het model voor buiten heeft een inbouwdiepte van 160 millimeter. De zuil ervan kan tot 114 millimeter omhoog worden gedraaid. In deze laatst stand is hij zonder gevaar voor kortsluiting tot een waterniveau van zo’n 30 millimeter bruikbaar.
Beide zuilen zijn standaard uitgerust met drie Schuko-stekeraansluitingen. De Microverdeler voor buiten is ook te leveren met twee Schuko-contactdozen en een data-aansluiting. De behuizing heeft aan de zijkant twee doorvoeren; aan de onderzijde drie. Speciale afwijkende versies zijn mogelijk.
De bovenafmeting bedraagt 170 millimeter x 170 millimeter. Volgens Jacs.Koopman is het gebruikelijk de Microverdeler in zijn geheel in een mortelbed in te gieten.

Verzinkbare Microverdeler.

Reageer op dit artikel