nieuws

Vervolgprocedure levert Delft één architect op

bouwbreed

Delft had geen rekening gehouden met twee winnaars en laste halsoverkop een extra ronde in. Deze ingreep schoot de betrokken architecten in het verkeerde keelgat en luidde een maandenlange strijd in die tot in de rechtbank werd uitgevochten. Verzoening was er begin dit jaar; er moest een nieuwe procedure komen. Intensief overleg bleek daarvoor nodig. Volgens de gemeente zien de vier bureaus de herselectie met enthousiasme en vertrouwen tegemoet. Wederom ligt het lot van de architecten in handen van (dezelfde) selectiecommissie en een publiekspanel. Voorafgaande aan de beoordeling die dezezomer plaats vindt, krijgen de vier architectenbureaus (Mecanoo Architecten, Kraaijvanger Urbis, Soeters Van Eldonk en Rudy Uytenhaak Architectenbureau) de kans hun plannen verder uit te werken. Het stadskantoor moet in 2012 plaats bieden aan publieksbalies en ongeveer duizend gemeentemedewerkers. Het kantoor wordt gecombineerd met de hal van het nieuwe NS-station Delft. In 2010 gaat de bouw van start.

De gemeente Delft start een vervolgprocedure die één architect oplevert voor het nieuwe stadskantoor. Vanzelfsprekend is dit niet. De oorspronkelijke selectieronde van vorig najaar leverde namelijk twee winnaars op.

Reageer op dit artikel