nieuws

Verkeersvliegers bezorgd om veiligheid geluidswal Schiphol

bouwbreed

De Vereniging van Nederlandse verkeersvliegers (VNV) wil alsnog betrokken worden bij de bouw van een geluidswal langs de Polderbaan van luchthaven Schiphol.

De pilotenvakbond vreest dat een lage wal met piramidevormige gebouwen windturbulenties zal veroorzaken. Dergelijke turbulentie kan negatief uitpakken voor de vliegveiligheid.
Sinds de opening van de Polderbaan ondervindt het noordelijke deel van Hoofddorp hinder van grondlawaai. Met de bouw van een geluidswal wil Schiphol de overlast verminderen. Aanvankelijk was de luchthaven voorstander van een hoge geluidswal, maar de bouw daarvan zou ongewenste turbulenties veroorzaken voor landende vliegtuigen. Bij een lage wal met piramideachtige bouwsels doen volgens Schiphol dergelijke problemen zich niet voor.
De VNV is nog niet over de aanleg van de geluidswal te zijn geïnformeerd, verklaart bestuurslid Renault Bosma. “Bouwwerken in de buurt van start- en landingsbanen kunnen het vliegverkeer beïnvloeden. We zullen dit als gebruikers van de baan zeker aan de orde stellen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels