nieuws

Supersnel

bouwbreed

Supersnel

Om te bewijzen dat de Dieselmax motoren niet onder doen voor welk ander merk dan ook bedachten ze bij JCB een hele slimme truc. Ze bouwden twee van de 444 Dieselmax motoren in het afgebeelde racevoertuig en vestigden er het landrecord mee. De ‘sigaar’ is het snelste door een dieselmotor aangedreven voertuig en reed op de zoutvlaktes van Utah in de VS maar liefst 563 kilometer per uur. De motoren worden inmiddels standaard ingebouwd in de JCB graaflaadcombinaties, generatorsets, verreikers, wielladers en schrankladers.. Door Armand Landman.

Om te bewijzen dat de Dieselmax motoren niet onder doen voor welk ander merk dan ook bedachten ze bij JCB een hele slimme truc. Ze bouwden twee van de 444 Dieselmax motoren in het afgebeelde racevoertuig en vestigden er het landrecord mee. De ‘sigaar’ is het snelste door een dieselmotor aangedreven voertuig en reed op de zoutvlaktes van Utah in de VS maar liefst 563 kilometer per uur. De motoren worden inmiddels standaard ingebouwd in de JCB graaflaadcombinaties, generatorsets, verreikers, wielladers en schrankladers.. Door Armand Landman.

Reageer op dit artikel