nieuws

Stanley snijdt vorm mesjes toe op specifieke materiaalsoorten

bouwbreed Premium

Gereedschappenspecialist Stanley heeft de vorm van zijn verwisselbare mesjes meer toegesneden op de specifieke behoefte van de professionele gebruiker. Er zijn nu vijf categorieën materiaalsoorten, waarvoor de mesjes in een speciale vorm zijn gemaakt.

Met behulp van een gepatenteerde slijptechnologie is de meest geschikt vorm voor elke categorie gemaakt. Zo zijn de mesjes sterker en blijven ze langer scherp. De vijf toepassingsgebieden zijn gipsplaten, dakbedekking, papier, vloerbedekking en isolatiemateriaal, meldt het verkoopkantoor voor de Benelux in het Belgische Mechelen.
De ASB Heavy Duty Gipsplaten vervangmessen zijn geschikt voor gebruik op gipsplaten, plafonds en afdichtingstape. De Heavy Duty Papier is bedoeld voor onder meer behangpapier, krimpfolie, polystyreen, zachte stoffen en stoffen met een specifieke textuur. Dankzij de speciale snijrand zijn er geen haperingen. Het derde speciale mes is de Heavy Duty Dakbedekking. Geschikt voor onder andere polystyreen panelen, isolatiemateriaal bedekt met teer en/of aluminium, isolatie tape en schuim.

Vloermateriaal

Voor het versnijden van vloermaterialen is er de Heavy Duty Vloerbedekking. Alle soorten vloerbedekking (ook kokosvezel, kruk, linoleum en zelfklevende pvc-tegels) kan dit mesje aan. Het heeft een fijn gezaagd snijvlak. Het laatste type mesje, de Heavy Duty Isolatie, is met name geschikt voor glasvezel isolatie, gelaagd geluiddempend isolatiemateriaal, polystyreen platen, schuim en isolatietape. Het mes onderging een speciale warmtebehandeling om het buigzaam te maken. Dankzij de speciale hoek is de snijrand extra scherp en blijft het mes niet haperen in het materiaal.
De messen zijn beschikbaar als vast en uitschuifbaar mes of als 18 millimeter afbreekmes. Een uitzondering is het isolatiemes, dat er alleen in een 18 millimeter uitvoering is. In de loop van het jaar zal ook een 25 millimeter afbreekmes beschikbaar zijn.

Reageer op dit artikel