nieuws

Secretaresses in het zonnetje FNV Bouw

bouwbreed Premium

FNV Bouw zet vandaag de secretaresses van een aantal grote bouwbedrijven in het zonnetje en laat zien dat de bond er ook voor hen is. Hoewel er op de bouwplaats nog overwegend mannen werken, zijn er vooral bij het administratief personeel in de bouwnijverheid toch veel vrouwen aan het werk.

FNV Bouw zet vandaag de secretaresses van een aantal grote bouwbedrijven in het zonnetje en laat zien dat de bond er ook voor hen is. Hoewel er op de bouwplaats nog overwegend mannen werken, zijn er vooral bij het administratief personeel in de bouwnijverheid toch veel vrouwen aan het werk.
Dick van Haaster, voorzitter FNV Bouw: “De bouwsector is nog steeds een mannensector en de vrouwen die in de sector werken zie je vooral in kantoorfuncties. Het lijkt wel alsof de sector de ogen sluit voor een groot deel van de mensen op de arbeidsmarkt. Daarom gaan we ook samen met werkgevers afspraken maken om ervoor te zorgen dat meer vrouwen voor deze sector kiezen.”
Op secretaressedag zullen teams van FNV Bouw in diverse plaatsen secretaresses opzoeken. Er zullen ook secretaresses van de bond zelf bij zijn om vragen te beantwoorden.

Reageer op dit artikel