nieuws

Rijkman, John en Dick

bouwbreed Premium

Dankzij Rijkman Groenink is het zweten voor Dura Vermeer-baas Dick van Well en de voormalige advocaat inmiddels partner bij Boer & Croon John Jaakke. De aandeelhouders van ABN Amro hebben donderdag duidelijk laten weten niet blij te zijn met de eigengereide houding van de bestuursvoorzitter van de bank.

Dankzij Rijkman Groenink is het zweten voor Dura Vermeer-baas Dick van Well en de voormalige advocaat inmiddels partner bij Boer & Croon John Jaakke. De aandeelhouders van ABN Amro hebben donderdag duidelijk laten weten niet blij te zijn met de eigengereide houding van de bestuursvoorzitter van de bank.
Barclays biedt minder en betaalt bovendien in aandelen. De andere gegadigde, de combinatie Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander biedt meer en betaalt grotendeels in contanten. Dat staat aandeelhouders natuurlijk beter aan.
De truc van Groenink om Bank Lasalle te verkopen waardoor hij minder aantrekkelijk wordt voor de combinatie, lijkt ook te mislukken. Aandeelhouders hebben al aangegeven desnoods via de rechter de verkoop terug te willen draaien.
Dick en John zitten dus nog even in onzekerheid. De toekomstige Feyenoord-voorzitter Van Well moet maar afwachten of Fortis sponsor van het clubje uit Rotterdam-Zuid blijft, of dat de bank liever wat positiever in beeld wil komen met Ajax. Voor Jaakke geldt hetzelfde maar dan andersom. De beleggers wisten het duidelijk ook niet. Het aandeel Ajax was aan het jojo-en.
Over sponsoring gesproken lijkt het voor bedrijven beter om Rotterdam-Zuid maar te mijden. BAM zal toch niet echt gelukkig worden van hockeyclub Tempo ’34 in Rotterdam Charlois dat groot BAM op het shirt heeft staan. De nu nog derde klasser zal komend seizoen in de vierde klasse zijn kunsten moeten vertonen. Dat is niet bepaald koninklijk te noemen.
Ook hier geven de beleggers er blijk van het niet te weten. Het BAM-aandeel leek een licht stijgende lijn te pakken te hebben, maar moest in de tweede helft van de week weer wat terug tot een kwart boven de 19 euro
De beleggers leken het trouwens helemaal niet te weten of ze maken zich op voor de vakantie. Zo ging aanvankelijk Arcadis als een speer omhoog tot zelfs boven de 50 euro, maar zakte het vrijdag weer. Dat kan te maken hebben met de recordkoers van de euro ten opzichte van de dollar. Dan weten ze niet dat bedrijven die in dollars handelen, allang maatregelen hebben genomen tegen koersschommelingen.
Voor Rijkman, John en Dick maakt het allemaal niet uit. De eerste wordt geplaagd door Angelsaksen en de andere twee hopen juist op Barclays. Dat sponsort de Premier League dus Ajax kan daar ook nog wel bij.

Reageer op dit artikel