nieuws

Provincie mag niet bouwen rond Schiphol

bouwbreed

Het plan van het nieuwe provinciebestuur van Noord-Holland om te bouwen binnen de geluidsgrens van Schiphol mag niet. Dat heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat vrijdag bevestigd.

Het plan van het nieuwe provinciebestuur van Noord-Holland om te bouwen binnen de geluidsgrens van Schiphol mag niet. Dat heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat vrijdag bevestigd.
Volgens een woordvoerder van minister Eurlings (verkeer) ziet het er ook niet naar uit dat het bouwverbod snel wordt opgeheven. “Er geldt een nieuwbouwverbod. Dus Noord-Holland mag dit wel in het programma opnemen, maar het Rijk heeft de regie. Het Rijk moet een verklaring van geen bezwaar afgeven”, aldus het ministerie.
Donderdag maakte formateur en gedeputeerde Ton Hooijmakers bekend dat hij het verbod op bouwen binnen de zogenaamde 20Ke-zone rond Schiphol niet meer van deze tijd vindt. “Op deze manier sterven dorpen uit door de vergrijzing en verlies je daar voorzieningen.”
Het nieuwe provinciebestuur vindt wel dat burgers die in dit gebied willen bouwen, dit op eigen risico doen.

Het plan van het nieuwe provinciebestuur van Noord-Holland om te bouwen binnen de geluidsgrens van Schiphol mag niet. Dat heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat vrijdag bevestigd.
Volgens een woordvoerder van minister Eurlings (verkeer) ziet het er ook niet naar uit dat het bouwverbod snel wordt opgeheven. “Er geldt een nieuwbouwverbod. Dus Noord-Holland mag dit wel in het programma opnemen, maar het Rijk heeft de regie. Het Rijk moet een verklaring van geen bezwaar afgeven”, aldus het ministerie.
Donderdag maakte formateur en gedeputeerde Ton Hooijmakers bekend dat hij het verbod op bouwen binnen de zogenaamde 20Ke-zone rond Schiphol niet meer van deze tijd vindt. “Op deze manier sterven dorpen uit door de vergrijzing en verlies je daar voorzieningen.”
Het nieuwe provinciebestuur vindt wel dat burgers die in dit gebied willen bouwen, dit op eigen risico doen.

Reageer op dit artikel