nieuws

Ontwikkelaars strijden om winkelcentrum Amsterdam

bouwbreed

Twee ontwikkelaars strijden om de bouw van een wijkwinkelcentrum aan het Mosveld in het oude deel van Amsterdam-Noord.

Zowel de combinatie Ymere/ING Real Estate als Multi Vastgoed stelt voor langs de Johan van Hasseltweg een winkelstraat te vormen.
De deelraad kwam al in 2005 tot de conclusie dat Oud-Noord een eigentijds winkelcentrum verdient. Door de komst van een groot aantal nieuwe woningen langs de noordelijke IJ-oever, onder meer op het voormalige Shell-terrein, bestaat er behoefte aan verbetering van het winkelaanbod. Het centraal gelegen Mosveld is daarvoor de beste locatie.
Twee ontwikkelaars maken plannen voor het wijkwinkelcentrum. Beiden voorzien een uitbreiding van 5500 vierkante meter winkelvloer. Ymere/ING stelt voor boven de winkels een parkeergarage te bouwen (380 plekken) en vier appartementsgebouwen met in totaal honderd woningen. Multi Vastgoed kiest voor een deels ondergrondse parkeergarage, waardoor ruimte kan worden gevonden voor een dubbel aantal woningen, te bouwen in zeven woontorens.
Amsterdam-Noord spreekt nog voor de zomer een voorkeur uit voor een van de plannen. De uitvoering van de plannen moet in 2008 beginnen.

Reageer op dit artikel