nieuws

Ontwerpfout nekt treinverkeer Almelo

bouwbreed

Treinreizigers tussen Hengelo en Almelo zullen nog zeker twee weken gebruik moeten maken van vervangend vervoer. Spoorwegbeheerder ProRail heeft laten weten dat in het veiligheidssysteem van een hulpspoor in verband met het project Almelo Verdiept een ontwerpfout is vastgesteld. Dat gebeurde nadat door langdurig testen al geen reizigersverkeer mogelijk was. ProRail heeft na een second opinion besloten het systeem ten dele opnieuw te laten ontwerpen. Dat vergt veel tijd. Het ontwerp valt onder het D+C-contract van aannemer Van Hattum en Blankevoort. ProRail geeft aan dat de schuldvraag belangrijk is., maar dat die niet beantwoord kan worden voordat duidelijk is wat de feiten precies zijn. Gedegen onderzoek moet die boven water krijgen. .

Treinreizigers tussen Hengelo en Almelo zullen nog zeker twee weken gebruik moeten maken van vervangend vervoer. Spoorwegbeheerder ProRail heeft laten weten dat in het veiligheidssysteem van een hulpspoor in verband met het project Almelo Verdiept een ontwerpfout is vastgesteld. Dat gebeurde nadat door langdurig testen al geen reizigersverkeer mogelijk was. ProRail heeft na een second opinion besloten het systeem ten dele opnieuw te laten ontwerpen. Dat vergt veel tijd. Het ontwerp valt onder het D+C-contract van aannemer Van Hattum en Blankevoort. ProRail geeft aan dat de schuldvraag belangrijk is., maar dat die niet beantwoord kan worden voordat duidelijk is wat de feiten precies zijn. Gedegen onderzoek moet die boven water krijgen. .

Reageer op dit artikel