nieuws

Meer klachten over intimidatie rond gronddeal bij Venlo

bouwbreed Premium

Bij de onderhandelingen over grond­aankopen in een nieuw te vormen kassengebied tussen Horst en Venlo zou ontwikkelingsmaatschappij Californië BV hebben gedreigd met ongunstige bestemmingen van de grond als grondeigenaren niet zouden verkopen.

Dat zeiden grondeigenaren woensdagavond tijdens een hoorzitting in Horst. Deze grondeigenaren zeggen zich geïntimideerd te voelen.
Eerder klaagden makelaar Marcel Dielissen en boomkweker Henk den Mulder hier al over. Dielissen heeft inmiddels de volgens hem corrupte gang van zaken in het toekomstig kassengebied aan de grote klok gehangen. Hij maakte zelfs bandopnamen van de onderhandelingen, waaruit volgens hem de corruptie blijkt. Overigens moet Dielissen zich maandag opnieuw tijdens een kort geding verdedigen, ditmaal aangespannen door Californië BV.
De gemeenteraad van Horst aan de Maas spreekt zich binnenkort over de affaire uit. Tot die tijd doet Californië BV geen mededelingen. Die gemeente laat een accountant uitzoeken of de gemeente iets te verwijten valt.

Reageer op dit artikel