nieuws

Makelaar Horst nu zelf beschuldigd van fraude

bouwbreed

Makelaar Marcel Dielissen van makelaardij Maas en Peel ligt onder vuur. Ditmaal wordt hij zelf beschuldigd: is hij klokkenluider in de zaak rond een vermeende corrupte gronddeal in Grubbenvorst, of een fraudeur?

Oud-directeur Harry van Lierop van Maas en Peel heeft een dossier aangelegd dat moet bewijzen dat Dielissen niet deugt. Er zouden onder meer leaseauto’s zijn verdwenen uit een bv van Dielissen. Ook klagen ex-klanten van Dielissen in dat dossier dat ze zich door de makelaar bekocht voelen.
Mede naar aanleiding van dat dossier is zijn naam opgenomen in de zogenoemde EVA-registratie waarmee banken en verzekeraars elkaar waarschuwen voor mogelijke fraudeurs. Op grond van deze registratie kan makelaar Dielissen bij Nederlandse banken geen persoonlijke lening meer afsluiten.
Dielissen erkent de registratie weliswaar, maar zegt dat Van Lierop hem met valse aangiften een loer heeft gedraaid. Bovendien zou zijn gewezen zakenpartner ex-klanten tegen hem heeft opgezet.
Dielissen en Van Lierop deden ooit samen zaken, maar gingen in onmin uit elkaar. Sindsdien is het hommeles tussen beiden.

Rechtszaak

Dielissen stond gisteren opnieuw voor de rechtbank in Roermond tijdens een kort geding, tegen hem aangespannen door ontwikkelingsmaatschappij Californië BV uit Horst aan de Maas. Dielissen beschuldigt op zijn beurt Californië BV van betrokkenheid bij een corrupte gronddeal in Grubbenvorst. Maar de verdenking rust op makelaar Dielissen die fraude zou hebben gepleegd.
Op zijn beurt beschuldigt Dielissen Van Lierop van een greep in de kas bij de makelaardij, vlak voor hij vertrok.

Reageer op dit artikel