nieuws

Laatste hobbel aanleg Tweede Coentunnel

bouwbreed Premium

Minister Eurlings heeft het ontwerptracébesluit voor de Tweede Coentunnel ter inzage gelegd, waarmee een laatste spannende stap in de procedures is aangebroken. De komende zes weken is het mogelijk bezwaar aan te tekenen tegen de aanleg van de nieuwe tunnel in de A10-West en naar de Raad van State te stappen. Dat zou bijvoorbeeld mogelijk zijn in het kader van verslechtering van de luchtkwaliteit.

Minister Eurlings heeft het ontwerptracébesluit voor de Tweede Coentunnel ter inzage gelegd, waarmee een laatste spannende stap in de procedures is aangebroken. De komende zes weken is het mogelijk bezwaar aan te tekenen tegen de aanleg van de nieuwe tunnel in de A10-West en naar de Raad van State te stappen. Dat zou bijvoorbeeld mogelijk zijn in het kader van verslechtering van de luchtkwaliteit.
Als er geen bezwaren binnenkomen, wordt het ontwerp komende zomer definitief vastgesteld en kan de gunning plaatsvinden. Momenteel zijn nog drie bouwcombinaties in de race voor dbfm-contract waarmee zo’n 1, 2 miljard euro is gemoeid. Vanaf 2013 kunnen automobilisten dan tegen een nog vast te stellen tolprijs over twee keer vier rijstroken rijden.

Reageer op dit artikel