nieuws

KWH-prijs voor corporatie Hardinxveld-Giessendam

bouwbreed Premium

Woningstichting Hardinxveld-Giessendam is door het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH) onderscheiden met de Kwaliteitsprijs KWH-prestatie-index woningcorporaties. Dat is bekendgemaakt tijdens het congres van KWH in Aalsmeer.

De prestatie-index moet de successen van corporaties transparant maken, zodat de organisaties elkaars werkwijze kunnen vergelijken en van elkaar kunnen leren. Daarnaast kunnen de corporaties als maatschappelijk ondernemer hun prestaties zichtbaar maken en is de index een middel om de dienstverlening te verbeteren.
Omdat KWH veel waarde hecht aan het zichtbaar maken van de werkwijze van corporaties en om hun imago te verbeteren, kunnen woningbouwverenigingen kwaliteitssterren krijgen. “Als corporaties conform de normen van KWH voldoen aan een hoog kwaliteitsniveau van haar dienstverlening, maatschappelijk ondernemerschap,
bewonersparticipatie of goed werkgeverschap, wordt dit met sterren beloond”, aldus een toelichting. Inmiddels zijn er corporaties met twee sterren. Misschien komt er dit jaar zelfs een met drie sterren. Een andere onderscheiding van het kwaliteitscentrum is het KWH-Huurlabel. Dit zegt iets over de kwaliteit van de dienstverlening van de betrokken corporaties.”

Reageer op dit artikel