nieuws

Investeerders doenresterend belang in Wavin van de hand

bouwbreed Premium

Investeringsmaatschappijen CVC en Alpinvest hebben hun resterende belangen in Wavin verkocht aan ABN Amro Rothschild en Fortis Bank. Dat heeft de fabrikant van buizen- en leidingsystemen, die eind vorig jaar naar de beurs ging, gisteren bekendgemaakt.CVC en Alpinvest bezaten nog ongeveer 45,65 procent van de aandelen van Wavin. De 35,4 miljoen stukken zijn voor 14,80 euro per aandeel van de hand gedaan. Daarmee komt de totale waarde van het verkochte pakket op 524 miljoen euro.Het grootste gedeelte van dat bedrag gaat naar CVC, dat na de beursgang van Wavin nog een belang had van ruim 40 procent. Alp-invest bezat 5 procent van de aandelen.

Volgens Rabo Securities worden de aandelen gelijk doorverkocht. “Daarmee wordt een negatieve factor voor beleggingen in Wavin, de flinke hoeveelheid overtollige aandelen in de markt, weggenomen”, aldus een Raboanalist.
Eind vorig jaar was er veel te doen over de rol van CVC in de Zwolse onderneming. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) waarschuwde particuliere beleggers voor de risico’s die een belegging in Wavin met zich mee zou brengen. De belangenbehartiger rekende voor dat CVC en Alpinvest in een jaar tijd een investering van 80 miljoen euro in het bedrijf zagen vertienvoudigen, terwijl er voor kleine beleggers geen rendement meer te halen zou zijn.
In de provincie Overijssel wekte vooral de beursgang van Wavin grote ergernis. De provincie verkocht vorig jaar haar belang in het bedrijf aan CVC in de veronderstelling dat Wavin op korte termijn niet naar de beurs zou worden gebracht.

Reageer op dit artikel