nieuws

Ingenieurs Tauw Groep zetten omzetgroei door

bouwbreed

Tauw Group heeft afgelopen jaar de omzet met 7,5 procent opgevoerd tot 95,7 miljoen euro. Dit jaar rekent het Deventer ingenieursbureau op een omzetstijging van nog eens 7 procent.

Volgens Tauw is de toename van de bedrijfsopbrengsten vooral te danken aan de versteviging van he t netwerk van vestigingen in industriële gebieden en stedelijke centra in Europa. “Zichtbare lokale aanwezigheid, gecombineerd met een effectieve uitwisseling van kennis binnen de groep, leidt tot een steeds hoger en uniform kwaliteitsniveau in dienstverlening”, aldus Tauw in een toelichting op de cijfers. “Over 2006 heeft de strategie geleid tot een hogere groei en een beter resultaat”
Het ingenieursbureau zag de nettowinst toenemen van 0,7 miljoen tot 2 miljoen euro. Een meevaller, want de Deventenaren hadden rekening gehouden met een nettoresultaat van 1,75 miljoen euro. Dit jaar moet de winst 10 procent hoger uit kunnen komen op 2,2 miljoen euro, aldus Tauw.
Tauw behaalt het grootste deel van zijn omzet, zo’n 80 procent, in Nederland. Daarnaast is het actief in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Engeland. “In het buitenland hebben we het vorig jaar structureel beter gedaan, al is Frankrijk nog wel een zorgenkindje”, aldus Tauw-woordvoerder Pieter Vonk. “Frankrijk was vorig jaar licht verliesgevend. We hebben daar nog een achterstand in te halen.”
In Italië had Tauw een matig jaar, aldus Vonk. “We hebben in Italië een vreemde pas op de plaats moeten maken. Door een kabinetswijziging en veranderende regelgeving is de markt er stil komen te liggen.”

Positie

Tauw verwacht dit jaar, over de gehele breedte van de activiteiten, een omzetgroei van 7 procent te kunnen boeken. Door de verkoop van de laboratoriumactiviteiten van AL-West aan Agrolab zal de omzet echter niet of nauwelijks stijgen. De Deventenaren maakte gisteren verder bekend dat Wim Kox, directeur Tauw Nederland, is toegetreden tot de directie van Tauw Group. Samen met bestuursvoorzitter Bram de Borst zal Kox verantwoordelijk zijn voor de strategie en het beleid van de onderneming.
Met de benoeming van Kox wordt “recht gedaan aan de positie van Tauw Nederland binnen de groep”, aldus het ingenieursbureau. Bovendien hoopt het bedrijf zodoende de eenheid van beleid binnen Tauw verder te verbeteren. Kox blijft overigens eindverantwoordelijk voor de Nederlandse activiteiten.
Jos Zandhuis is benoemd tot commissaris. Hij volgt Arnold Walravens op die niet meer hernoembaar was. Zandhuis is momenteel pa rtner bij Boer & Croon en was eerder bestuurder bij KPMG.

Reageer op dit artikel