nieuws

Hoek van Holland zet zich schrap

bouwbreed

Op het strand van Hoek van Holland zijn medewerkers van Boskalis bezig met de voorbereidingen voor zandsuppletie. In opdracht van Rijkswaterstaat wordt 862.000 kuub zand op het strand gespoten ten behoeve van een sterkere kust. De buizen worden aan elkaar vastgemaakt en naar het baggerschip toe geleid dat het zand levert. Het zand wordt met volle kracht via de buizen op het strand gespoten, een methode die walpersen wordt genoemd. Hierna is het strand 75 meter breder. Het opspuiten van zand in Hoek van Holland is sinds 1991 een jaarlijks terugkerende actie. De werkzaamheden duren tot 10 mei.

Op het strand van Hoek van Holland zijn medewerkers van Boskalis bezig met de voorbereidingen voor zandsuppletie. In opdracht van Rijkswaterstaat wordt 862.000 kuub zand op het strand gespoten ten behoeve van een sterkere kust. De buizen worden aan elkaar vastgemaakt en naar het baggerschip toe geleid dat het zand levert. Het zand wordt met volle kracht via de buizen op het strand gespoten, een methode die walpersen wordt genoemd. Hierna is het strand 75 meter breder. Het opspuiten van zand in Hoek van Holland is sinds 1991 een jaarlijks terugkerende actie. De werkzaamheden duren tot 10 mei.

Reageer op dit artikel