nieuws

Grontmij en UN Studio winnen project havenfront Aarhus

bouwbreed Premium

Een internationaal consortium met onder meer UN Studio en Grontmij Carl Bro heeft met het totaalplan Light House de eerste ronde gewonnen voor een project in de Deense stad Aarhus. Het havenfront van deze stad wordt fasegewijs ontwikkeld tot woon- en werkgebied.

Het consortium onder leiding van vastgoedmaatschappij Keops ontwikkelt en bouwt de komende vijf jaar 60.000 vierkante meter woningen en kantoor- en bedrijfsvoorzieningen voor naar schatting 340 miljoen euro. Light House omvat ook de bouw van een toren van 142 meter hoog met appartementen, kantoren en een restaurant op de top. Alleen de pylonen van de Grote-Beltbrug zijn met hun 203 meter hoger in Denemarken. Aan de combinatie nemen nog diverse andere instellingen en bedrijven deel, zoals de architectengroep 3xN uit de stad zelf en Gehl Architects uit Kopenhagen. Het consortium won de inschrijving op grond van de architectuur en omdat het de eis om minstens 25 procent van het areaal te bestemmen voor sociale woningbouw, het best had ingevuld. In de loop van volgend jaar wordt ook de tweede fase van het havenontwikkelingsproject aanbesteed.

Reageer op dit artikel