nieuws

Franse financiële toezichthouder kijkt naar ontwikkeling koers Eiffage

bouwbreed

De Franse financiële toezichthouder AMF stelt een onderzoek in naar de opvallende koersontwikkeling van bouwer Eiffage. Die wordt veroorzaakt door de voortdurende geruchten over aankopen of zelfs een overname door het Spaanse Sacyr Vallehermoso.

De koers van de derde bouwer van Frankrijk is sinds begin maart met 66 procent omhooggegaan, hoewel daar deze week weer ruim 11 procent van is afgekalfd. De Autorité des Marchés Financiers vindt dat opvallend genoeg om een officieel onderzoek te starten. Belangrijkste oorzaak is de belangstelling van Sacyr Vallehermoso dat in de herfst al tersluiks 32,9 procent van de aandelen Eiffage opkocht en dat belang nu nog lichtelijk heeft opgevoerd. Bovendien heeft een andere Spaanse bouwer, Grupo Rayet ook nog eens 4,21 procent verworven en proberen vier individuele Spaanse ondernemers de middelen bij elkaar te krijgen voor de aankoop van een pakket van 14 procent.
Sacyr heeft de verontruste bonden bij Eiffage inmiddels laten weten dat het geen activiteiten wil verkopen of stopzetten. Meer duidelijkheid wordt verwacht tijdens de aandeelhoudersvergadering van Eiffage die voor komende woensdag op de agenda staat. Aan de orde komt in elk geval het door de huidige bestuursleden afgewezen verzoek van Sacyr om vijf zetels in de raad van bestuur van Eiffage.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels