nieuws

Flow-noodverlichting in bescheiden uitvoering

bouwbreed

De Flow is een nieuwe noodverlichtingslijn van Famostar in Velp. De lijn is een combinatie van noodverlichting en vluchtwegaanduiding. De armatuur is compacter uitgevoerd dan zijn voorganger, de Plug-in, zodat zijn aanwezigheid in een ruimte bescheiden is.

De Flow is een nieuwe noodverlichtingslijn van Famostar in Velp. De lijn is een combinatie van noodverlichting en vluchtwegaanduiding. De armatuur is compacter uitgevoerd dan zijn voorganger, de Plug-in, zodat zijn aanwezigheid in een ruimte bescheiden is.
De behuizing kon kleiner worden uitgevoerd, omdat er nu een 6 watt tl-buis in zit in plaats van een 8 watt. De lichtprestatie is even goed, zo niet beter, meent de fabrikant. Bijkomend voordeel is dat de nieuwe buis in nood voor 75 procent brandt. De vorige uitvoering deed dat voor 50 procent.

Montage

De Flow-serie bestaat uit drie typen vluchtwegverlichting voor opbouw en inbouw, aan de wand of het plafond. Twee uitvoeringen hebben aan de onderzijde extra verlichting voor de vluchtweg.
De montage vindt nu plaats volgens het slide-in-slide-uit-principe. Eerst wordt de montageplaaat bevestigd. Dankzij de voorgeboorde gaten is dit eenvoudig. Vervolgens plaatst men de voeding en sluit deze aan. Daarna hoeft slechts de armatuur te worden ingeschoven. Het geheel is aan drie zijden bereikbaar voor de aansluiting met de kabel.
Wijzigt de situering in een gebouw of het benodigde soort pictogram, dan is een nieuw inlegvel ook eenvoudig in te voeren. Met een waterafdichtingsset tussen kap en behuizing is de Flow naar wens waterdicht te maken tot ongeveer IP54. Dit kan nodig zijn in een industriële omgeving.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels