nieuws

Duitsland mikt op 15 procent pps

bouwbreed

Duitsland wil het aandeel van publiek-privaat uit te voeren werken opvoeren tot 15 procent van alle investeringen. Dat zegt verkeersminister Wolfgang Tiefensee. Momenteel reikt de polsstok niet verder dan 2 tot 4 procent.

Duitsland wil het aandeel van publiek-privaat uit te voeren werken opvoeren tot 15 procent van alle investeringen. Dat zegt verkeersminister Wolfgang Tiefensee. Momenteel reikt de polsstok niet verder dan 2 tot 4 procent.
Volgens de bewindsman is afgelopen jaar dankzij de inzet van een speciale werkgroep als gangmaker een doorbraak bereikt. Inmiddels zijn in de burgerlijke en utiliteitsbouw projecten ter waarde van 1,4 miljard euro tot stand gekomen. Nogmaals 120 werken met een investeringsvolume van 6 miljard euro zijn in voorbereiding.
Tot dusverre komen de meeste pps-projecten (39 stuks) van de gemeenten en deelstaten. De rijksoverheid zette de Vorst Wrede-kazerne in de markt. In de pijplijn zitten diverse projecten om snelwegen van vier naar zes banen te verbreden. De maatschappijen die inhaken, mogen op de wegen tol heffen bij het vrachtverkeer.

Reageer op dit artikel