nieuws

Drie partijen over voor Kromhout-kazerne

bouwbreed

De laatste fase van de aanbesteding voor het bijzondere DBFMO-contract voor de nieuwe Kromhout-kazerne in Utrecht is begonnen. Het ministerie van Defensie maakte gisteren de drie overgebleven partijen bekend die met elkaar de strijd aangaan voor de definitieve gunning.

De laatste fase van de aanbesteding voor het bijzondere DBFMO-contract voor de nieuwe Kromhout-kazerne in Utrecht is begonnen. Het ministerie van Defensie maakte gisteren de drie overgebleven partijen bekend die met elkaar de strijd aangaan voor de definitieve gunning.
Het betreft de consortia Armadu (onder andere Dura Vermeer, Arcadis en GTI), Integra Partners Kromhout (onder andere Heijmans en NIBC Infrastructure) en Komfort (onder andere Ballast Nedam en Strukton). De partijen krijgen de rest van het jaar om hun eerste ontwerpideeën en projectvisies uit te werken.
Opvallend is dat ook onderhoud en beheer gedurende 25 jaar in het contract is opgenomen. Dat is eerder gebeurd bij het ministerie van Financiën en de Haagse Montaigneschool.
Het ministerie zal maart 2008 tot gunning overgaan, begin 2010 moet de bouw van de landmachtkazerne zijn voltooid. Met het contract is meer dan een kwart miljard euro gemoeid.

Reageer op dit artikel