nieuws

Contouren Melmerkamp in Kampen op papier klaar

bouwbreed Premium

Projectontwikkelaar Polderpoort is bij Kampen bezig met de realisatie van het Melmerpark. Op 8,5 hectare worden voorzieningen voor detailhandel, een hotel/restaurant, kleinschalige kantoren en een pompstation gebouwd. Het Melmerpark hoort bij bedrijventerrein Rijksweg 50 dat bij Kampen wordt ingevuld.

Het is een 40 hectare groot bedrijventerrein, waarvan de aanleg in 2002 begon. Het kwam maar moeizaam op gang omdat weinig bedrijven interesse toonden. De belangstelling is intussen groot genoeg en de eerste fase, van 20 hectare, wordt volgend jaar opgeleverd. Dan gaat de tweede fase in. Naar verwachting is de Rijksweg 50 in 2012 geheel bebouwd.
Aan de RW50 wordt het Melmerpark bijgebouwd. Het eerste deel van het project zal halverwege dit jaar beginnen. Daarbij wordt 30 procent van de retail gerealiseerd. Op het terrein verrijst 40 000 vierkante meter detailhandel en worden vijf kantoren van elk 1600 vierkante meter groot neergezet. “Het gaat om een lokale ontwikkeling met regionale trekken”, zegt Frans Verweij van Polderpoort. “We gaan dus niet de concurrentie aan met Zwolle.” Polderpoort werkt samen met Retail Management Center uit Gouda. De totale bouwkosten bedragen zo’n 40 miljoen euro. In Polderpoort nemen Autobedrijf Pouw, bouwbedrijf Prins en Verweij en Partners uit Kampen deel. Ook de bouw van een pompstation hoort bij de plannen van Polderpoort. De ontwikkelaar gunde dit aan Pouw. De werkzaamheden, die door bouwbedrijf Prins worden uitgevoerd, zijn deze week begonnen en moeten over vijf maanden zijn afgerond.
Pouw is niet de enige geïnteresseerde in de locatie, want ondernemer Henk Leusink – van Leusink Oil – wil hier ook een benzinestation beginnen. De gemeente Kampen verkocht de grond echter aan Polderpoort. Leusink tekende bezwaar aan, omdat hij het gevoel had geen eerlijke kans te hebben gehad, omdat Pouw in Polderpoort deelneemt

Rechter

Leusink stapte naar de rechter, die hem in het gelijk stelde. De gemeente Kampen moest de vergunningsprocedure overdoen, maar tekende meteen hoger beroep aan tegen de uitspraak. De bouwvergunning voor Pouw blijft echter staan, omdat het nu eigen grond is. Bouwbedrijf Prins begon daarom onlangs met heien. Leusink maakt tegen de werkzaamheden bezwaar. Over een paar weken wordt duidelijk of de bouw stil gelegd moet worden. De andere zaak, het hoger beroep in Arnhem van de gemeente Kampen, speelt rond juni 2007.

Reageer op dit artikel