nieuws

Bouygues troeft Nederlanders af

bouwbreed Premium

Een consortium rond de Franse aannemer Bouygues gaat een nieuwe verkeerstunnel onder de Tyne in Noord-Engeland aanleggen.

Bouygues heeft daarmee concurrerende groepen rond BAM-dochter Edmund Nuttall en Volker Stevin afgetroefd. De tunnel, die 270 miljoen gaat kosten, moet in 2010 klaar zijn.
Bouygues Travaux Public is als preferred bidder uitgekozen door opdrachtgever Tyne and Wear Passenger Transport Authority. Onder de rivier ligt al een oude toltunnel met twee smalle rijstroken door één buis maar die kan het verkeer al lang niet meer aan. Na een jaren durende procedure ging het ministerie voor ruimtelijke ordening in 2006 akkoord met de aanleg van een tweede toltunnel met aparte buizen voor fietsers en voetgangers. Het consortium rond Bouygues gaat de tunnel ontwerpen, financieren, bouwen en vervolgens voor dertig jaar beheren.

Reageer op dit artikel