nieuws

‘Bouwtransporter’ wint Red Dot-ontwerpprijs

bouwbreed

‘Winnaar van de Red Dot Design Award 2007′ mag wagenbouwer Netras uit Helmond op zijn City-L zetten. De jury koos deze bedrijfswagen voor onder meer het kleine bouwtransport met wisselbakken uit zo’n 2500 inzendingen uit 43 landen.

‘Winnaar van de Red Dot Design Award 2007′ mag wagenbouwer Netras uit Helmond op zijn City-L zetten. De jury koos deze bedrijfswagen voor onder meer het kleine bouwtransport met wisselbakken uit zo’n 2500 inzendingen uit 43 landen.
Netras ontwikkelde de City-L met ontwerpbureau Motio Development uit Eindhoven. Na de introductie op de BedrijfsautoRAI in 2005 won de Helmondse fabrikant met zijn City-L onder meer de Eindhoven Designprijs en de Shell LiveWire Young Business Award. De 3,5 ton zware bedrijfswagen vervoert onder meer wisselcontainers met bouwbenodigdheden; Netrans noemt bijvoorbeeld verhuurders die bouwplaatsen bedienen met een gereedschapscontainer. De wagen kan op een wisselvloer klein materieel als een schaarlift of een schranklader meenemen. Een lift in de City-L brengt de container of de vloer omhoog tot 1,40 meter boven de grond. Speciaal voor in het terrein voorziet Netrans alle wielen van luchtvering; elektronica waakt over de vering van elk wiel afzonderlijk.

Reageer op dit artikel