nieuws

Biogas helpt Nepalese installateur aan werk

bouwbreed

Een door ontwikkelingsorganisatie SNV ontwikkelde biogasinstallatie heeft in Nepal 10.000 banen opgeleverd voor installateurs. De installatie zet door middel van fermentatie dierlijke en menselijke uitwerpselen om in gas. Daarop kan een kooktoestel draaien of een gaslamp branden. De poep van twee koeien of vier varkens is al genoeg om daarvoor voldoende biogas te produceren. SNV heeft sinds 1989 al 140.000 biogasinstallaties opgezet in Nepal en 20.000 installaties in Vietnam. Vanwege dat laatste project won SNV in Brussel de ‘Energy Globe’ in de categorie lucht. SNV wil in Vietnam nog 100.000 installaties neerzetten. “We helpen straks een miljoen mensen in Azië aan duurzame energie”, aldus directeur Dirk Elsen van SNV.

Een door ontwikkelingsorganisatie SNV ontwikkelde biogasinstallatie heeft in Nepal 10.000 banen opgeleverd voor installateurs. De installatie zet door middel van fermentatie dierlijke en menselijke uitwerpselen om in gas. Daarop kan een kooktoestel draaien of een gaslamp branden. De poep van twee koeien of vier varkens is al genoeg om daarvoor voldoende biogas te produceren. SNV heeft sinds 1989 al 140.000 biogasinstallaties opgezet in Nepal en 20.000 installaties in Vietnam. Vanwege dat laatste project won SNV in Brussel de ‘Energy Globe’ in de categorie lucht. SNV wil in Vietnam nog 100.000 installaties neerzetten. “We helpen straks een miljoen mensen in Azië aan duurzame energie”, aldus directeur Dirk Elsen van SNV.

Reageer op dit artikel