nieuws

Biodieselfabriek in haven Amsterdam

bouwbreed

De haven van Amsterdam krijgt een biodieselfabriek. Dat heeft J&S Bio Energy BV bekendgemaakt. De fabriek vergt een investering van 42,5 miljoen euro. J&S Bio Energy, dat deel uitmaakt van olie- en gasbedrijf Mercuria Energy Group zegt dat het bedrijf jaarlijks 200.000 ton biodiesel zal produceren. Het gebouw verrijst aan de Amerikahaven. Oiltanking bouwt bovendien extra capaciteit. “Haven Amsterdam zal de terreinen ontsluiten en baggerwerken in de haven uitvoeren ten behoeve van twee nieuwe zeesteigers van Oiltanking”, aldus een toelichti ng.

De haven van Amsterdam krijgt een biodieselfabriek. Dat heeft J&S Bio Energy BV bekendgemaakt. De fabriek vergt een investering van 42,5 miljoen euro. J&S Bio Energy, dat deel uitmaakt van olie- en gasbedrijf Mercuria Energy Group zegt dat het bedrijf jaarlijks 200.000 ton biodiesel zal produceren. Het gebouw verrijst aan de Amerikahaven. Oiltanking bouwt bovendien extra capaciteit. “Haven Amsterdam zal de terreinen ontsluiten en baggerwerken in de haven uitvoeren ten behoeve van twee nieuwe zeesteigers van Oiltanking”, aldus een toelichti ng.

Reageer op dit artikel