nieuws

Belgische fabrikant levert sierbestrating met kleiklinkers

bouwbreed Premium

De Belgische fabrikant van terrastegels en sierbestrating Marlux Klaps maakt nu ook kleiklinkers. De reden voor het nieuwe bestratingsproduct is de groeiende belangstelling voor klassiek ogende materialen, vooral in de omgeving van renovaties en traditionele bouwstijlen. De kleiklinkers worden vervaardigd met het strengpersprocédé. De klinkers krijgen een verweerd uiterlijk door ze te trommelen, een kunstmatig verouderingsproces dat plaatsvindt in een droogtrommel. De kleur van de kleiklinkers hangt af van de baktemperatuur, de kleisoort en het al dan niet bestrooien van het oppervlak met zand. De klinkers zijn bestand tegen vorst en dooizouten en door de geringe wateropname weinig gevoelig voor mosvorming. De hoge belastbaarheid maakt ze geschikt voor opritten, terrassen en tuinpaden.

De Belgische fabrikant van terrastegels en sierbestrating Marlux Klaps maakt nu ook kleiklinkers. De reden voor het nieuwe bestratingsproduct is de groeiende belangstelling voor klassiek ogende materialen, vooral in de omgeving van renovaties en traditionele bouwstijlen. De kleiklinkers worden vervaardigd met het strengpersprocédé. De klinkers krijgen een verweerd uiterlijk door ze te trommelen, een kunstmatig verouderingsproces dat plaatsvindt in een droogtrommel. De kleur van de kleiklinkers hangt af van de baktemperatuur, de kleisoort en het al dan niet bestrooien van het oppervlak met zand. De klinkers zijn bestand tegen vorst en dooizouten en door de geringe wateropname weinig gevoelig voor mosvorming. De hoge belastbaarheid maakt ze geschikt voor opritten, terrassen en tuinpaden.

Reageer op dit artikel