nieuws

Arbeidsmarkttest voor hoger opgeleiden

bouwbreed

SHrS Het online uitzendbureau Student Select heeft samen met het ministerie van Onderwijs een platform opgericht dat een betere aansluiting van hoger opgeleiden op de arbeidsmarkt beoogt. Volgens Student Select voldoen afgestudeerden vaak niet aan de verwachtingen van werkgevers. De opleiding is vaak te theoretisch van aard en bereidt de studenten niet genoeg voor op de praktijk. Het platform, waar ook vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en het hoger onderwijs deel van uitmaken, gaat de minimaal benodigde kwalificaties formuleren die nodig zijn om een succesvolle start op de arbeidsmarkt te kunnen maken. Dit moet leiden tot een test waarmee studenten kunnen achterhalen of zij nog bepaalde competenties missen. In het najaar presenteert het platform haar bevindingen en de ontwikkelde test.

SHrS Het online uitzendbureau Student Select heeft samen met het ministerie van Onderwijs een platform opgericht dat een betere aansluiting van hoger opgeleiden op de arbeidsmarkt beoogt. Volgens Student Select voldoen afgestudeerden vaak niet aan de verwachtingen van werkgevers. De opleiding is vaak te theoretisch van aard en bereidt de studenten niet genoeg voor op de praktijk. Het platform, waar ook vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en het hoger onderwijs deel van uitmaken, gaat de minimaal benodigde kwalificaties formuleren die nodig zijn om een succesvolle start op de arbeidsmarkt te kunnen maken. Dit moet leiden tot een test waarmee studenten kunnen achterhalen of zij nog bepaalde competenties missen. In het najaar presenteert het platform haar bevindingen en de ontwikkelde test.

Reageer op dit artikel