nieuws

Ambtenaren Heerlen lijden in stadskantoor

bouwbreed Premium

De gemeente Heerlen zit in haar maag met het stadskantoor. De zeshonderd ambtenaren werken daar in de stank en snakken soms letterlijk naar adem. De arbeidsomstandigheden zijn zo slecht, dat de gemeente van het stadskantoor af wil. Pogingen om voor vele tonnen verbeteringen aan te brengen mislukten. Het tocht en stinkt er, de lucht is te droog en dan weer te vochtig, het is er ijskoud of gloeiend heet, en in de kantoren is te weinig zuurstof. Ambtenaren klagen over allergische reacties en koude handen en voeten. De gemeente huurt het voormalige hotel sinds 1992 voor 1,4 miljoen euro per jaar van een vastgoedbedrijf uit Hoorn. Eind 2012 loopt dat huurcontract af. B en W vindt de huurprijs bovendien met 200 euro per vierkante meter veel te hoog. Normaal is dat volgens het college 140 euro. Er wordt nu gekeken naar een andere locatie.

De gemeente Heerlen zit in haar maag met het stadskantoor. De zeshonderd ambtenaren werken daar in de stank en snakken soms letterlijk naar adem. De arbeidsomstandigheden zijn zo slecht, dat de gemeente van het stadskantoor af wil. Pogingen om voor vele tonnen verbeteringen aan te brengen mislukten. Het tocht en stinkt er, de lucht is te droog en dan weer te vochtig, het is er ijskoud of gloeiend heet, en in de kantoren is te weinig zuurstof. Ambtenaren klagen over allergische reacties en koude handen en voeten. De gemeente huurt het voormalige hotel sinds 1992 voor 1,4 miljoen euro per jaar van een vastgoedbedrijf uit Hoorn. Eind 2012 loopt dat huurcontract af. B en W vindt de huurprijs bovendien met 200 euro per vierkante meter veel te hoog. Normaal is dat volgens het college 140 euro. Er wordt nu gekeken naar een andere locatie.

Reageer op dit artikel