nieuws

Aliplast zet in op kozijn met drie kamers

bouwbreed

SHrS Kozijnen met een driekamerprofiel worden de norm, zegt fabrikant van aluminiumprofielen Aliplast. Ramen en raamoppervlakken worden steeds groter zodat ze meer licht doorlaten. Hoogrendementglas beperkt de hoeveelheid warmte die via het raam naar buiten lekt en de hoeveelheid lawaai die van buiten naar binnen stroomt. Zulk glas is zwaar; een aluminium profiel met drie kamers biedt er evenwel voldoende stevigheid aan en zal niet vervormen onder het gewicht van het glas, vindt Aliplast.

SHrS Kozijnen met een driekamerprofiel worden de norm, zegt fabrikant van aluminiumprofielen Aliplast. Ramen en raamoppervlakken worden steeds groter zodat ze meer licht doorlaten. Hoogrendementglas beperkt de hoeveelheid warmte die via het raam naar buiten lekt en de hoeveelheid lawaai die van buiten naar binnen stroomt. Zulk glas is zwaar; een aluminium profiel met drie kamers biedt er evenwel voldoende stevigheid aan en zal niet vervormen onder het gewicht van het glas, vindt Aliplast.
Aluminium profielen met drie kamers voldoen ook aan de Europese isolatie-eisen. Prijstechnisch zit er volgens Aliplast nauwelijks verschil tussen een profiel met twee en drie kamers.

Reageer op dit artikel