nieuws

Acciona en Enelbieden op Endesa

bouwbreed

Het Spaanse bouw- en serviceconcern Acciona en het Italiaanse nutsbedrijf Enel hebben samen een bod uitgebracht op de Spaanse energieleverancier Endesa. De ondernemingen bieden 41,30 euro per aandeel.

Het Spaanse bouw- en serviceconcern Acciona en het Italiaanse nutsbedrijf Enel hebben samen een bod uitgebracht op de Spaanse energieleverancier Endesa. De ondernemingen bieden 41,30 euro per aandeel.
Eerder probeerde het Duitse energieconcern Eon een poging Endesa in te lijven. Het bod van de Duitsers bedroeg 40 euro per aandeel.
Eon moest zich echter onlangs terugtrekken omdat de Spaanse overheid dwarsslag en Acciona en Enel zich in de strijd wierpen. De twee bedrijven hebben al een groot belang in Endesa. Als de overname slaagt, wordt een aantal activiteiten van Endesa in onder meer Frankrijk, Italië en Turkije verkocht aan Eon.

Reageer op dit artikel