nieuws

Aannemer Bechtel boekt hoogste omzet in historie

bouwbreed Premium

Bechtel heeft vorig jaar de omzet met 13 procent opgevoerd tot 20,5 miljard dollar. Het Amerikaanse aannemingsconcern wist in zijn 109-jarige historie nooit eerder zoveel bedrijfsopbrengsten te boeken.

Ook de orderportefeuille steeg tot recordhoogte. Het bedrijf heeft voor 24,7 miljard euro werk op de plank liggen, 34 procent meer dan het jaar ervoor. De onderneming is met 40.000 werknemers wereldwijd actief. Ongeveer de helft van de omzet werd afgelopen jaar buiten Noord-Amerika behaald.
De Amerikanen werkten onder meer aan de nieuwe internationale luchthaven van Qatar, voerde het drie railprojecten uit in Engeland en vernieuwde het een groot aantal telecommunicatienetwerken in Europa, het Midden-Oosten en Australië. Bechtel bouwde daarnaast fabrieken voor energieproducenten in Trinidad en Tobago, Australië en Equatoriaal Guinee. In Oman en IJsland werden voor mijnbouwbedrijven productiefaciliteiten gebouwd. In opdracht van de Amerikaanse overheid was Bechtel de afgelopen jaren ook werkzaam in Irak. “We hebben daar bijna al het ons opgedragen werk kunnen afronden”, schrijft topman Riley Bechtel in een toelichting op de jaarcijfers. “Helaas heeft het geweld in Irak het leven gekost aan 52 medewerkers van onderaannemers, onder wie 47 Irakezen.

Reageer op dit artikel