nieuws

Aalsmeer wil eerst plan voor ruimtewinst doorrekenen

bouwbreed

Bloemenveiling Aalsmeer gaat niet meteen akkoord met een alternatief uitbreidingsplan dat een taskforce van de provincie Noord-Holland heeft opgesteld.

“We zijn best ingenomen met deze visie, maar we willen eerst alle consequenties op een rijtje zetten en natuurlijk ook de kosten goed doorrekenen,” reageert Winny Paauw, woordvoerder Ruimte en Bereikbaarheid van de veiling.
Volgens het voorstel van de taskforce Ruimtewinst kan de veiling een gewenste uitbreiding van 60 hectaren realiseren op een oppervlak van 5 hectare, door twee extra lagen aan bestaande gebouwen toe te voegen en de ruimte voor meer doeleinden te gebruiken.
De bloemenveiling vraagt zich af of bouwen op bestaande hallen mogelijk is zonder dat de dagelijkse bedrijfsvoering in gevaar komt. Daarnaast is het nog maar de vraag of bepaalde werkzaamheden ook in hoger gelegen ruimten kunnen plaatsvinden.
Paauw: “De provincie kan wel zeggen dat wij de hoogte in moeten, maar er zijn veel factoren waarmee wij rekening moeten houden. Plus de belangen van omwonenden.” Voor een uitbreiding van 30 hectare die binnenkort in uitvoering wordt genomen, moest het bouwplan met 10 meter worden verlaagd, omdat omwonenden anders geen licht meer in hun tuin ontvingen.
Toch staat de bloemenveiling niet afwijzend tegen het provinciale voorstel. “We gaan dit heel serieus bekijken.”
Op pagina 3:
Bloemenveiling Aalsmeer
moet de hoogte in.

Reageer op dit artikel