nieuws

Vervolging wethouder van de baan

bouwbreed

Het Openbaar Ministerie ziet af van verdere vervolging van oud-wethouder R. van Dijk van Valkenswaard, omdat er geen overtuigend bewijs is. De man werd verdacht van het aannemen van giften en het vragen van een dienst, wat in strijd zou zijn met zijn functie als wethouder. De geruchten gingen dat die verdenking te maken had met bouwprojecten, maar justitie laat nu weten dat daar geen sprake van is.

Het Openbaar Ministerie ziet af van verdere vervolging van oud-wethouder R. van Dijk van Valkenswaard, omdat er geen overtuigend bewijs is. De man werd verdacht van het aannemen van giften en het vragen van een dienst, wat in strijd zou zijn met zijn functie als wethouder. De geruchten gingen dat die verdenking te maken had met bouwprojecten, maar justitie laat nu weten dat daar geen sprake van is.
In 2005 is de rijksrecherche al gestart met een onderzoek naar de toenmalige wethouder. De zaak is sterk vertraagd doordat de rijksrecherche ook betrokken was bij het onderzoek naar de Schipholbrand. Vorige maand werden de getuigenverhoren door de rechter-commissaris afgerond.

Reageer op dit artikel