nieuws

Verkoop vastgoedportefeuille DIM tegengehouden

bouwbreed

De aandeelhouders van DIM Vastgoed hebben tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering tegen de verkoop van de gehele vastgoedportefeuille gestemd.

Het vastgoedbedrijf stelde eerder deze maand voor de hele portefeuille van de hand te doen omdat de waarde uit de verkoop hoger zou zijn dan de boekwaarde van de panden. De twee grootaandeelhouders van DIM, Homburg en Equity One, stemden tegen het plan omdat er geen concreet verkoopvoorstel op tafel lag.
Bestuursvoorzitter Jan Dane van DIM wil zich eerst beraden op de uitkomst van de aandeelhoudersvergadering, voordat hij er inhoudelijk meer over kan zeggen.
“De grootaandeelhouders wilden alleen stemmen over de eventuele verkoop als er een concreet bod op tafel zou liggen. Wij hebben de portefeuille echter niet in de markt gezet, dus kon er ook niet op geboden worden”, aldus de topman.
Homburg en Equity One streden vorig jaar om de gunst van de aandeelhouders van het Rotterdamse vastgoedbedrijf. Uiteindelijk kreeg geen van beide de handen op elkaar voor een overname. Wel drukten de kosten rondom de overnamestrijd het beleggingsresultaat van DIM in 2006. Beide aandeelhouders hebben gezamenlijk bijna twee derde van DIM Vastgoed in handen.

Reageer op dit artikel